Banner    

Om föreställningen

Vilka är vi?

Kontakt/Press

Turné

Trailer

 

 

Isbjörn
Foto: Jonas Jörneberg

Vilka ligger bakom Chockdoktrinen the Concert?

Janne Tavares har komponerat musiken. Han har tidigare skrivit musik till bl.a. Inferno på Dramaten, Vigseln på Turteatern och Soldaten Svejk på Teater Tribunalen.

Erik Holmström är regissör. Han är konstnärlig ledare för Turteatern, har tidigare regisserat bl.a. Ferdydurke av Witold Gombrowicz på Turteatern.

Markus Granqvist gör ljus och scenografi. Han har tidigare gjort ljus till ett antal Turteaternuppsättningar. Han har även varit ljusdesigner på bl.a. Malmö Opera och Norrlandsoperan.

Medverkande:
Karin Bengtsson - skådespelare
Per Öhagen - skådespelare
Sofia Berg-Böhm - skådespelare, mallets
Charlie Malmberg - saxofoner
Nikolai Lindholm - fagott, klarinett
Josef Belzikoff - klarinett, basklarinett
Anna Holm - fiol
Aron Junker - barytonsaxofon
Tomas Norberg - trummor
Jens Waltin - piano
Viktor Nyberg - kontrabas


Jannes Fenomenala Orkester
Vi har växt fram under de senaste åren och man blir imponerad varje gång vi gör något; det är i sanning ett fenomenalt band. Sättningen varierar från gång till gång, vi är mellan 3 och 17 personer. Musiken och soundet har många inspirationer, de mest anlitade är Tom Waits, Giacomo Puccini, Duke Ellington, Charles Mingus, Beach Boys, Nino Rota, Oskar Schönning, Stefan Sundström, Lina Nyberg och Orginalljudet. Målsättningen är att ha ett band som inte låter perfekt. Vi reagerar mot de produktioner som gäller idag på radio och de flesta skivor där man slipat allt till en helt jämn massa av musik utan skavanker och samspel, man slipar bort stora delar av musikens själ. Vi vill ha levande musik som tillåter felspel och en ljudbild som är lite ruffig och väldigt levande.
fenomenala.se

Turteatern  
Vi vill verka för en genreöverskridande, experimentfylld scenkonst och därmed bli en färgstarkare och rikare teater, en teater för vår samtid. Vårt mål är att bli det vassaste och mest lustfyllda alternativet för såväl den unga som den äldre publiken. En teater utan konventionella gränser, där högt och lågt blandas och där våra starkaste ledstjärnor är lust, reflektion, respektlöshet och kärlek.
Turteatern spelar till stor del på hemmascenen Reflexen men turnerar också regelbundet både inom Stockholm och runt om i Sverige. Även turnéer längre bort har förekommit, såsom Bolivia, Estland, Finland, Irland, Mexico, Polen och Storbritannien.
turteatern.se

 

   

Fritt efter Naomi Kleins bok Chockdoktrinen

Föreställningen produceras med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden
och kulturförvaltningarna hos Stockholms län och Stockholms stad