Banner    

Om föreställningen

Vilka är vi?

Kontakt/Press

Turné

Trailer

 

 

Storm
Foto: Jonas Jörneberg

En scenkonstföreställning av ett slag ni aldrig tidigare sett.

År 2007 skrev Naomi Klein boken Chockdoktrinen där hon undersöker den oemotståndliga idén om att sopa bort allt som anses föråldrat eller hindrande och börja om från scratch.

Nu sätts den upp, fritt efter boken i en totalt genredödande scenkonstföreställning. Av en orkester som mixar swing och bebop, via semielektroniska ljudkollage till muzak ges en storslagen konsert som lika mycket är dans, politisk teori, humor och teater. Chockdoktrinen the Concert gör toner av nyhetsrapporteringen och ger kropp åt tidningens ekonomisidor.

Bakom detta musikaliska äventyr står tre av Stockholms intressantaste konstskapare, Turteatern konstnärliga ledare Erik Holmström, Janne Tavares som är kompositör och kapellmästare för Jannes Fenomenala Orkester och scenografen/ljusdesignern Markus Granqvist. Med sig har de en erfaren ensemble av mimande musiker, politiska dansare och blodtörstiga skådespelare.

Efter en strålande premiär på Södra teatern i Stockholm med extatisk publik och pressrosor så ger vi oss nu ut på turné. I höst intar vi era teatrar och konserthus, era sinnen och era hjärtan. Vi kommer med storslagna visioner och brustna hjärtan som vill läka. Vi hoppas på att få möta kroppar som vill dansa och själar som vill skratta.  

 

 

 

   

Fritt efter Naomi Kleins bok Chockdoktrinen

Föreställningen produceras med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden
och kulturförvaltningarna hos Stockholms län och Stockholms stad