Skattjakten affisch

Skattjakten

Nypremiär 1 september!

Spelas på Orionteatern, Katarina bangata 77, t-bana Skanstull. Speldatum: 1, 2, 9, 15 och 16 september. Lördagar kl 18 och söndagar kl 15 och 19. Biljetter hittar du här. De kostar 140:- för fattiga och 225:- för rika.


Några mångkompetenta män vet precis hur man plockar in de stora pengarna. Nu samlar de ihop sitt gäng i den glittrande spelmetropolen i Nevada, för, vad som först verkar vara, en glimrande Vegasshow. Vilket det också är. Den främsta i mannaminne!
Deras boss, Mr H. Kravis, har dock fler storslagna planer. Det är dags för det stora klippet. De ska i Las Vegas genomföra det svåraste bland det svåra.
Just när de ska till att göra vad de ser som världens tuffaste intjack, kommer en man. En svensk man med runda glasögon, hästsvans och en ännu bättre idé! Det finns nämligen enklare sätt för att tjäna de stora pengarna!

Jannes Fenomenala Orkester och Orionteatern presenterar ”Skattjakten”, en glimrande, jazzig, kritisk Las Vegas-kabaret om utförsäljningen av vården. Inspirerad av The Rat Pack och andra av USA:s klassiska stjärnor, är den ändå inte riktigt vad den ser ut att vara.

Jannes Fenomenala Orkester har med synts på Stockholms scener ett otal gånger de senaste åren. Bland mycket annat på Södra teatern med ”Chockdoktrinen – The Concert” och på Orionteatern där de driver Klubb Fenomenal.. Orkestern leds av kapellmästaren Janne Tavares som också skrivit all musik och producerat ”Skattjakten”.

Sally Palmquist Procopé regisserar. Hon gjorde senast ”Karlsson på taket” på Malmö Opera. Förra året gjorde hon ”Lilla Stormen” på Dramaten. Hon har varit chef på Unga Tur och där spelat och regisserat. Bland annat operetten ”Leende landet” och förra sommaren ”Värmlänningarna” på Orionteatern där, bland andra, också Jannes Fenomenala Orkester ingick.

Texten har skrivits av film- och teaterjournalisten och dramaturgen Henric Tiselius.

Kostymör är Jonna Bergelin och scenograf Albin Werle. Alexandra Drotz Ruhn koreograferar och Josef Tiselius har gjort affischen. Raimo Nyman har gjort ljus och sköter ljudteknik.

För pressfrågor och liknande: Kontakta Janne Tavares på janne@fenomenala.se eller 0739-99 67 34

Pressbilder hittar du här till höger, högerklicka och ladda hem. Fotograf: Jonas Jörneberg

På scen ser vi:
Maia Hansson-Bergqvist
Logi Tulinius
Jens Waltin - piano
Anton Svanberg - tuba
Love Meyerson - trummor
Anna Holm - fiol

<- tillbaka till huvudsidan

Lucas Krüger
Karin Bengtsson
Sofia Berg-Böhm
Charlie Malmberg - altsaxofon
Aron Junker - barytonsaxofon
Erik Palmberg - trumpet
Janne Tavares - trumpet, kapellmästare

pressbild 1, foto: Jonas Jörneberg
pressbild 2, foto: Jonas Jörneberg
pressbild 3, foto: Jonas Jörneberg
Foto: Jonas Jörneberg
pressbild 1, foto: Jonas Jörneberg
Lyssna på Soundtracket här!